Rusmiddel arbejde

Find inspiration til, hvordan du og dine kollegaer kommer i gang – eller videre med – det rusmiddelforebyggende arbejde. Læs f.eks. om hvordan I udformer en levende rusmiddelpolitik.

PUBLIKATIONER


Fokus på rusmidler

Fokus på rusmidler

En håndbog om rusmiddelarbejdet på ungdomsuddannelser. Håndbogen er lavet under projekt KultuRus, der rummer et samarbejde mellem Odense Kommune og ungdomsuddannelsesinstitutioner i Odense.

Se her


Lav en levende rusmiddelpolitik

Lav en levende rusmiddelpolitik

Læs om hvad I kan opnå ved at have en rusmiddelpolitik og hvordan I kommer i gang og sikrer, at rusmiddelpolitikken bliver en levende rusmiddelpolitik og ikke et dødt skuffedokument.

Se her


Eksempel på rusmiddelpolitik

Eksempel på rusmiddelpolitik

Se et eksempel på et rusmiddelpolitik, der er blevet udviklet og revitaliseret under inddragelse af elever, medarbejdere og ledelse. Rusmiddelpolitikken er fra Mulernes Legatskole i Odense.

Se her


rusmiddelforebyggelse

Undervisningsplakat

”En plakat der er  målrettet fagpersonale på uddannelsesinstitutioner, som formidler viden om risikoadfærd, tilbyder henvisningsmuligheder, inspirationslæsning. Plakaten indeholder også en Qr kode med direkte henvisning til undervisningsmateriale der understøtter rusmiddelforebyggelse. Plakaten kan printes ud i forskellige størrelser, efter ønske.”

Download plakaten her

VIDEOER


Pernille Bendtsen fortæller om behovet for at samarbejde om alkoholforebyggelse.

Indblik i rusmiddelarbejde på SDE

Fire små film der giver indblik i ungdoms- og rusmiddelkulturen på SDE og viser, hvordan fagpersoner kan tage del i rusmiddelforebyggelse og støtte fastholdelse.