Når vi bliver inspireret, bekymrer vi os ikke om begrænsninger og udfordringer. Vi slipper tøjlerne og lader os føre med af de tanker, der popper op. Måske har du prøvet at blive naturligt inspireret, når du sammen med vennerne skal planlægge en fest, eller når du snakker med folk som deler dine interesser. Det er som regel, når vi føler os trygge og er friske i hovedet, at inspirationen melder sig.

selvtillid DAGEN EFTER KAN TINGENE MÅSKE SE LIDT ANDERLEDES UD...

Når inspirationen forceres

Der er dog også nogle, som oplever at ideerne spirer, når de ryger hash eller tager stoffer. Gode og sjove ideer, kreative indfald eller en vild forretningsmodel. Der er helt sikkert skrevet store musikhits og født filmideer under påvirkning af hash og stoffer, men det er ikke altid at de ideer, der former sig i en rus er geniale eller mulige at realisere, når morgendagen kommer.

Den ide der popper op og forekommer genial, når man er høj, kan blegne når man ser den helt uden filter. Måske du selv har oplevet at nogle af dine ideer er blevet til luftkasteller eller fiasko – eller har set det blandt dine venner? Det handler både om ændret dømmekraft og om, at den upåvirkede hjerne er på en anden frekvens eller forstår det på en anden måde.