Når vi griner, udløser kroppen endorfiner, og det minder om en rus. Der er lavet undersøgelser, der viser, at vi kan grine os fra smerte, kærestesorger og hovedpine. Det kan ligefrem lindre stress og depression.

Nogle bruger hash eller stoffer til at opnå en fed tilstand, hvor de kan grine endnu mere og have det sjovere end nogensinde – og det er faktisk svært at komme med et bud på noget, der fuldt ud giver præcis samme oplevelse. Problemet er, at der er en bagside af medaljen. Når virkningen er holdt op, kan man sidde tilbage i en voldsom negativ følelsestilstand, og måske ende i en nedtur. Der er pludselig ikke særligt meget at grine af længere, når du befinder dig i et sort hul.

sjov og ballade

Hvordan har du det sjovt?

Livet er federe, når det er sjovt. Der er bare vildt mange måder at have det sjovt på – nogle måder er mere bæredygtige for dig selv end andre.

Den gode nyhed

Der findes heldigvis mange andre naturlige måder at føle sig fri og lykkelig på, og have det rigtig sjovt – uden at du skal betale med en nedtur. Vi kan nemlig også finde gode oplevelser og lykke i at være sammen med andre mennesker, gennem god mad, sex, fysisk aktivitet og meget andet. Det er ikke helt det samme som at ryge hash eller tage stoffer, men faktisk kan dét at være sammen med andre mennesker i sig selv skabe en mild rustilstand. Den er ikke så ekstrem, men den er ægte.