Vi går allesammen på opdagelse i os selv, prøver at finde ud af, hvad vi kan, hvad vi vil, hvor vores grænser er og hvad vi drømmer om. Nogle bruger hash eller stoffer til at afprøve deres identitet, eller måske for at forsøge at blive noget andet gennem stofferne – for eksempel at blive en mere selvsikker eller modig udgave af sig selv. Det kan også være, at man ønsker at blive som en anden eller låne noget fra en person, man ser op til, for eksempel en kendt musiker eller den populære, sjove og overskudsagtige ven fra fodbold.

identitet

Søg og find

Mange taler om, at du skal bare være dig selv, og nogle mennesker leder efter “sig selv” på alle mulige måder. Sandheden er nok, at det kan være ret svært. Der er mange måder at blive klogere på, hvem man er, og udforske sine grænser på – her kan nogle blive fristet til at bruge hash eller stoffer.

Alle mennesker er forskellige, og det er vigtigt, at du har fat i dig selv, når du søger efter svaret på hvem du er. Der er ikke noget galt i at have forbilleder, men prøv at tage udgangspunkt i dig selv – og ikke i, hvad andre gør og kan. Bare fordi nogle fortæller om at have det fede liv med at ryge hash, betyder det ikke, at det samme gælder for dig.

Det er kun dig, der er DIG

Det er dig, der træffer de store valg og beslutninger for dit liv. Det er dig, der kan spørge dig selv om, hvordan hash og stoffer spiller sammen med dit liv her og nu og de drømme og mål, du har i dit liv.