Det er ikke selve dét at kede sig, der er farligt, men det, som kedsomheden kan føre med sig. Kedsomhed kan nemlig være med til, at man lever et usundt liv med for eksempel alkohol, rygning, stoffer og fed mad. Det er alt sammen stimulanser, der giver et kick til hjernen og sender dig ud af kedsomheden for en stund.

Usundt, sundt, begge dele?

Men det er også stimulanser, der paradoksalt nok er rigtig kedelige at gøre til en del af dit liv. For hvis du ikke kan finde andre måder at blive stimuleret på, kan dit forbrug af hash eller stoffer blive til et misbrug.

Alle folk keder sig, og nogle forskere mener endda, at det er sundt at kede sig – netop fordi man bliver tvunget til at tænke kreativt og finde på noget, der kan gøre tilværelsen sjov igen eller få det hele til at give mere mening.

kedsomhed Vi er alle forskellige - Hvad gør du, når du keder dig?

Du er altså ikke forkert, fordi du føler, at det er svært at bryde kedsomheden og fordi du virkelig ikke bryder dig om at kede dig. Du kan måske prøve at flytte fokus et andet sted hen. Bare det at gå en tur eller tale med en ven, enten i virkeligheden eller i telefon, kan få dig til helt at ”glemme”, at du keder dig.