Der er vitterligt ingen, der synes, at det er sjovt at have ubehagelige følelser. Nogle følelser kan endda være så forfærdelige, at de næsten ikke er til at holde ud. Når det er så slemt, er det desværre også rigtig let at komme til at vælge en hurtig måde at komme væk fra dem.

Kommer let, går let

Mange har måske lært, at den første hjælp er den bedste hjælp, men at ryge hash eller tage stoffer er ikke førstehjælp. Det er snarere et quickfix, der kan giver midlertidig ro eller glæde, men det løser ikke problemet med de ubehagelige følelser. Når stofferne ikke længere virker, står du igen midt i orkanens øje af for eksempel tristhed, skam, vrede, sorg eller had.

følelser

På flugt fra dine følelser?

Det kan være fristende at flygte fra de følelser, som vi ikke ønsker at have. Ubehagelige følelser kommer ofte af en grund og forsvinder ikke gennem brug af hash eller stoffer.

Dine følelser er ikke en sabeltiger

Det er et instinkt at flygte fra problemer, og som stenaldermand eller hulekvinde ville du også accelerere i topfart, hvis en sabeltiger kom imod dig. Men følelser kan vi ikke løbe fra. De vil blive ved med at hjemsøge os, indtil vi gør noget ved dem. Ubehagelige følelser skal ikke dulmes, de skal bearbejdes. Når du lærer at være i dine følelser og finder ud af, at de ikke behøves at styre dit liv, behøves du slet ikke at spilde din tid og energi med hele tiden at løbe fra dem.