Sorg kan komme af mange ting. Måske er dine forældre blevet skilt eller du kan have mistet én du holdt af. Vi oplever alle modgang i livet, og det er aldrig sjovt, når livet vender sig mod en. Der er rigtig mange måder at tackle sorg på. Det kan være, at du har røget hash for at dulme sorgen eller taget stoffer for at prøve at blive glad igen.

Hash og stoffer kan i den situation give en kunstig lykketilstand, men det er desværre ikke en særlig holdbar løsning på din sorg. Samtidig kan det udvikle sig til et negativt mønster, når det at ryge hash eller tage stoffer bliver dit middel til at håndtere sorg, tristhed og modgang. Over tid kan et forbrug blive til et misbrug.

sorg "...så kan jeg måske også bruge det til at løse dét problem med, og måske også dét problem...

Kan du se dine vaner?

Det er en god ide at stoppe op og spørge sig selv, hvad man egentligt bruger hash eller stoffer til: Er det begyndt at blive min strategi til at dulme ubehagelige følelser? Er det blevet mit redskab til at overkomme modgang – min måde at overleve på? Prøv på den måde at blive klogere på dig selv og se på dine vaner.

Hash og stoffer gør dig ikke fri for sorg, men du kan få hjælp til at tackle sorgen og komme igennem den. Start med at fortælle om dine følelser til en, du føler dig tryg ved. Det kan være alt fra en god ven til en professionel.