Ønsker du at stoppe med at ryge hash eller tage stoffer, så genkender du måske de her sætninger. Du kender måske også til, at det er lettere at sige ordene end at holde dem. Det er nemlig nogle ret vilde statements.

Nogle mennesker kan tage en såkaldt koldt tyrker og fra den ene dag til den anden stoppe med noget. De fleste lykkes bedre med at ændre noget, hvis de skridt for skridt arbejder sig frem mod et mål og også accepterer tilbagefald, så længe at der er fremgang.

Gerne ændre Det nytter ikke noget at være hård ved sig selv...

Når “aldrig” står i vejen

Du har måske lært, at man aldrig skal sige aldrig. Det gælder også, når du vil ændre på noget. Når vi siger ”aldrig”, kan det faktisk få negative konsekvenser. Selv den bedste kan falde i eller blive fristet. Hvis du har sagt ”aldrig” og alligevel falder i, så kan du let komme til at føle, at du ikke er god nok eller skamme dig over, at du ikke holdt dit løfte. Her kan det være fristende at dulme sin skam eller glemme sin fiasko ved at ryge hash eller tage stoffer – og derfor kan ”aldrig” blive et benspænd for at nå godt i mål, når du vil stoppe med hash eller stoffer.

På vej er det vigtigste

Du skal vide, at hvis du ønsker at komme væk fra at ryge hash eller tage stoffer, er du allerede nået helt ufatteligt langt. Det er helt vildt sejt, at du besidder den styrke og den vilje. Men du er også i en sårbar position, når du ønsker at lave en stor forandring og derfor er det sidste du mangler at slå dig selv oven i hovedet over et tilbagefald. De kan komme, men det er ikke ensbetydende med, at du ikke er på vej mod målet.

rådgivningen Der er hjælp at hente - du bestemmer selv

Her kan du læse lidt mere om at få rådgivning

Giv et ring, send os en SMS, eller kig forbi. Der er mange muligheder.